Ingrediënten:

  • 600 gram volkoren spaghetti
  • 1/4 cup olijfolie
  • 1 middelgrote ui, gehakt
  • 1 venkel, gevierendeeld, klokhuis eruit en in dunne schijfjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 teentjes zwarte knoflook, 3 in plakjes gesneden en 3 geplet tot een pasta met zijkant van een mes
  • 1/4 cup witte wijn
  • 1/4 cup room
  • 2 eetlepel zure room of eenvoudige Griekse yoghurt
  • Zeezout
  • Versgemalen peper
  • Parmigiano- Reggiano kaas

Bereiding:

  1. Kook de volkorenpasta in kokend gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Reserveer een halve kop kookwater.
  2. Verhit ondertussen in een grote koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en laat 5 minuten koken, of tot het zacht begint te worden.
  3. Voeg de venkel toe en zet het vuur laag. Kook, afgedekt, tot de venkel heel zacht is, ongeveer 15 minuten, af en toe roeren.
  4. Voeg de knoflook en zwarte knoflook toe aan de pan en bak gedurende 1 minuut.
  5. Voeg de pasta en de witte wijn toe en roer door.
  6. Voeg genoeg van het kookwater toe om een lichte saus te creëren.
  7. Haal de pan van het vuur en roer de room en zure room erdoor.
  8. Breng op smaak met zout & peper.
  9. Garneer met de venkelsprietjes en serveer met de Parmigiano- Reggiano kaas.

Eet smakelijk!

Leave a Reply